«Η συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ έχει κλείσει και έχει ξεκινήσει η υλοποίησή της. Η συμφωνία αυτή με απόλυτη σαφήνεια, μιλά για την ανάγκη αποζημίωσης της ΔΕΗ. Είναι αναγκαίο ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα να κλονιστεί η βιωσιμότητά της. Έχουμε συμφωνήσει με το κουαρτέτο πως θα υπάρχει ένας ανεξάρτητος εκτιμητής, ο οποίος θα προσδιορίσει το ακριβές ύψος της αποζημίωσης αλλά και τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η καταβολή της». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Αγορά και συνέχισε: «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, που εξασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του νέου ΑΔΜΗΕ, αποζημιώνει τη ΔΕΗ ως επιχείρηση και διατηρεί το μάνατζμεντ στο Δημόσιο».

Για το παράλληλο πρόγραμμα ο υπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο αποσύρθηκε για να επανέλθει αμέσως μετά τις γιορτές ενώ για την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, η πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που επεξεργάζεται, να μην περιλαμβάνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις «και αυτό θα το υπερασπιστεί μέχρι τέλους».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός: «γνωρίζουμε ότι στις σημερινές συνθήκες, η σύνταξη του πατέρα ή του παππού και της γιαγιάς αποτελούν το κύριο μέσο συντήρησης ολόκληρων οικογενειών. Κατά συνέπεια θα ήταν όχι μόνο άδικο, αλλά και πολλαπλάσια επιζήμιο, αν μετά από δώδεκα συνεχείς μειώσεις συντάξεων τις οποίες υπέστησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι σημερινοί συνταξιούχοι βρισκόντουσαν μπροστά και σε μία ακόμη».

Σχετικά με την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την άποψη ότι «ίσως θα ήταν καλύτερο το ΔΝΤ να μη συμμετέχει πια στο ελληνικό πρόγραμμα και η υπόθεση της δημοσιονομικής εξυγίανσης να είναι κάτι που αφορά την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της».

Σημείωσε ακόμη ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι και θα παραμείνει συμπαγής, ενώ για τα σενάρια περί οικουμενικής είπε χαρακτηριστικά: «το πιο κρίσιμο για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το κατά πόσον εξασφαλίζει τη συναίνεση ή την ανοχή του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των κοινωνικά πιο αδύναμων. Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος και επιβάλλεται οι προσπάθειες που γίνονται σήμερα να είναι ενταγμένες σε ένα σχέδιο υπέρβασης των ακραίων πολιτικών λιτότητας. Δυστυχώς, η εκ δεξιών μας αντιπολίτευση δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Αυτό αποτυπώνεται και στο εσωτερικό του κάθε κόμματος ξεχωριστά. Είτε αυτό είναι η Ν.Δ., η οποία αναζητά εναγωνίως τον πρόεδρό της, είτε είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται στη δίνη της αφερεγγυότητάς του, είτε το Ποτάμι, το οποίο έχει ενσωματώσει στη ρητορική του ό’ τι πιο αρνητικό υπήρχε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Ο δε κ. Λεβέντης, όσο πιο γνωστές γίνονται οι θέσεις, του δείχνει λιγότερο ένα κεντρώο κόμμα και περισσότερο ένα κόμμα που έχει ενσωματώσει βαθιά συντηρητικές απόψεις και θέσεις»..