«Το ηλικιακό είναι ρατσιστικό. Μετά την Κυριακή του δημοψηφίσματος η Νέα Δημοκρατία (και ως κόμμα και ως ψηφοφόροι) βρισκόταν σε μια κακή ψυχολογική κατάσταση. Μετά ήρθαν οι εκλογές και η νέα ήττα. Αν τα ποσοστά μας εκεί ήταν χαμηλότερα δεν θα σκεφτόμουν να θέσω υποψηφιότητα. Μετά, όμως, θεώρησα πως ήταν κάτι σαν υποχρέωσή μου. Η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. Αν ο πρόεδρος είναι μεγαλύτερος μπορεί και να ανοίξει δρόμο για τους νεότερους. Συνήθως είναι οι νεότεροι που… κλαδεύουν τους νεότερους. Η υποψηφιότητά μου είναι ανανεωτική. Αποδείχθηκε πως η ηλικία δεν βοήθησε τον κ. Τσίπρα. Η αλλαγή γενιάς αυτή την ώρα θα ήταν ένα πείραμα. Κοιτάζουμε το μέλλον με βλέμμα κυβερνητικό» τόνισε στην εκπομπή «Ανατροπή» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Όποιος και αν εκλεγεί η ενότητα θα υπάρχει. Αν κάποιος θεωρήσει ότι αδικείται από το αποτέλεσμα μπορεί και να φύγει. Εγώ θεωρώ πως θα κερδίσει νεοδημοκράτης και οι υπόλοιποι θα τον υπηρετήσουμε» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Τιμή μου που με στηρίζει ο Καραμανλής και δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε όλο αυτό το ζήτημα. Δεν με φώναξε να μου πει ‘’Βαγγέλη, σε στηρίζω’’ αλλά είναι δικαίωμά του να με ψηφίσει. Δεν έχω κάνει τέτοια συζήτηση με τον Καραμανλή αλλά και να είχα κάνει δεν θα το έλεγα. Αντίθετα ο κ. Σαμαράς δείχνει να μην με στηρίζει. Την μία είναι με τον κ. Τζιτζικώστα, την άλλη είναι με τον κ. Γεωργιάδη… Δεν ξέρω με ποιόν είναι».

Σε ότι αφορά τις κόντρες με τον κ. Παπαμιμίκο και τους άγριους καβγάδες στην ΚΕΦΕ τόνισε: «Την… Γαλλικην την ομιλώ όπως όλοι οι Έλληνες. Τον Παπαμιμίκο δεν τον εμπιστεύομαι. Δεν είναι καλός Γραμματέας. Απέτυχε πλήρως. Έπρεπε να παραιτηθεί. Εκείνος είχε την ευθύνη του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς ήταν καλός πρωθυπουργός αλλά δεν είχε χρόνο για το κόμμα».

Παράλληλα, σε ότι αφορά το φιάσκο της μη τέλεσης των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ ανέφερε πως: «Οι συνυποψήφιοί μου προσπάθησαν να με χρεώσουν την αποτυχία. Κανείς μέχρι τώρα, για 41 ολόκληρα χρόνια, δεν είχε ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ» ενώ αστειευόμενος πρόσθεσε: «Αυτό με πείραξε και με ενόχλησε. Τα άλλα δεν με πείραξαν. Δεν με πείραξε, ας πουμε, το σποτ το Τζιτζικώστα. Παιδιά είναι… Καμιά φορά λένε και κάτι παραπάνω. Δεν πειράζει»!