Την «ύπαρξη πολύ σοβαρών ελλείψεων σε σχέση με την επάρκεια των υποδομών για την κάλυψη των αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης των χιλιάδων προσφύγων που έχουν μεταφερθεί» στο Ελληνικό και στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο, διαπίστωσε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, η οποία με επικεφαλής τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας του κόμματος, Στάθη Λεουτσάκο και Τάσο Μαυρόπουλο, επισκέφθηκε το Σάββατο 12/12, τους εν λόγω χώρους, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος «το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συγκεντρώνει από την περασμένη Τετάρτη τους πρόσφυγες που μετήγαγε καταναγκαστικά από τα σύνορα της Ειδομένης».

Την αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. συνόδευσαν αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, η αντιπροσωπεία συζήτησε με τους πρόσφυγες, συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και εξέφρασε «την αμέριστη αλληλεγγύη της προς τους πρόσφυγες, επισημαίνοντας το γεγονός ότι τα τεράστια προσφυγικά κύματα δημιουργούνται λόγω των πολέμων και της ακραίας φτωχοποίησης που έχουν επιβάλει στον πλανήτη οι ιμπεριαλιστικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ και των ΗΠΑ».

Επίσης η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ «καταδίκασε κάθε ρητορική ρατσισμού και μισαλλοδοξίας που αποβλέπει στη στοχοποίηση και στον κοινωνικό αποκλεισμό των προσφύγων, τονίζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή της σε κάθε είδους “φράχτες” που στηρίζουν την Ευρώπη-Φρούριο, με συμπράττουσα και την ελληνική κυβέρνηση».

Ταυτόχρονα η αντιπροσωπεία «δήλωσε την αντίθεσή της στην επιχείρηση καταναγκαστικής μεταφοράς χιλιάδων προσφύγων του πολέμου και της φτώχειας από τα βόρεια σύνορα της χώρας, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις αντι-προσφυγικές και αντι-μεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ που μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα-κρατητήριο, ενώ εντείνει τις τεχνητές διαιρέσεις μεταξύ όσων εγκλωβίζονται στο ελληνικό έδαφος».

Καταλήγοντας, η σχετική ανακοίνωση του κόμματος τονίζει πως η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας «εξέφρασε την αντίθεσή της στην ανάπτυξη της δραστηριότητας της Frontex και στις πολιτικές που έχουν ως συνέπεια τη μετατροπή του Αιγαίου σε απέραντο νεκροταφείο, ενώ επισήμανε την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, με τη δημιουργία κατάλληλων δομών φιλοξενίας για εκείνους που επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο και να ζήσουν στη χώρα μας».