Πολλοί θα βρεθούν προ εκπλήξεως την επόμενη Κυριακή, αφενός από το ύψος της συμμετοχής και αφετέρου από το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης, ανέφερε σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ επισήμανε ότι δεν θα μπει σε παζάρια για τον δεύτερο γύρο, αλλά είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη από οποιονδήποτε συμφωνεί με το πολιτικό του πλαίσιο και τις θέσεις του για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εμφανίστηκε επίσης βέβαιος ότι η εκλογή θα γίνει αυτή την Κυριακή, σημείωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση η ΝΔ θα έχει πρόβλημα και πρόσθεσε ότι έχουν προβλεφθεί όλα τα σενάρια ακόμη και για τεχνική βλάβη.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συναίνεσης με την κυβέρνηση, είπε ότι «η κυβέρνηση δεν ζητά συναίνεση αλλά συνενοχή» και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση δεχθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών της ΝΔ τότε είναι ανοικτό.

Ανέφερε ακόμη ότι έρχεται για να τα αλλάξει όλα στη ΝΔ, ας δυσαρεστηθούν οι βολεμένοι και ότι θα βάλλει τέλος στις βαρωνείες και στα κυκλώματα.

Στην Βουλή, εξήγησε, ότι η ΝΔ θα εκπροσωπείται από έναν εκ των αντιπροέδρων που θα οριστούν και ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα διαρχίας ή πολυαρχίας. Συνέστησε στους δημοσιογράφους να μην δίνουν βάση στις ανώνυμες διαρροές και σημείωσε ότι η σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή ήταν και είναι καλή.