Υπό τη βαριά σκιά της νέας απειλής να τιναχθούν στον αέρα οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για δεύτερη συνεχόμενη φορά συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος.

Κατά την συνεδρίαση μάλιστα, η Vodafone αναμένεται να κάνει το πρώτο τεστ της εφαρμογής, προκειμένου να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά ενόψει της ερχόμενης Κυριακής.

Η εταιρία Genius Systems (Έξυπνα Συστήματα), η οποία αποκλείστηκε από τη διαδικασία προς όφελος της Vodafone που ανέλαβε την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις από την πλευρά των υπευθύνων της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να ανατεθεί ο διαγωνισμός στην Vodafone, και ζητεί τη ματαίωση των εκλογών μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής.

Όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και στην αίτηση των ασφαλιστικών, η Genius Systems ανταποκρίθηκε εμπρόθεσμα στους όρους του διαγωνισμού υποβάλλοντας οικονομική και τεχνική προσφορά κόστους 545.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης 115.000 για την απασχόληση εξειδικευμένων χειριστών.

Επικαλείται μάλιστα την ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) με τον Ιωάννη Παπαϊωάννου της αρμόδιας υπηρεσίας της ΝΔ και τηλεφωνήματα «ακόμη και με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ» την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρία, η υποβληθείσα πρόταση ήταν δεσμευτική για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και ήταν οικονομικότερη κατά τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε σχέση με τις 750.000 ευρώ που θα δοθούν στην Vodafone.

Περαιτέρω η εταιρεία υποστηρίζει ότι το τελικό κόστος θα υπερβεί το 1,2 εκατ ευρώ από τη στιγμή που θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι 1.900 περίπου χρήστες υπολογιστών εκείνη τη μέρα. Αποκαλύπτει δε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας και στους 4 υποψηφίους αρχηγούς της ΝΔ.

Από τη λεωφόρο Συγγρού εμφανίζονται καθησυχαστικοί για το θέμα, υπογραμμίζοντας πως δεν συντρέχουν λόγοι να υπάρξει νέα αναβολή της εκλογικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα, κύκλοι του μεταβατικού προέδρου Γιάννη Πλακιωτάκη τόνιζαν το Σάββατο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ουσιαστικά μία ιδιωτική εταιρία, η οποία δεν υποχρεούται να καταφύγει στην φθηνότερη λύση, άρα δεν υφίσταται κάποιο θέμα.

Όπως και να έχει, το μέλλον των εκλογών θα φανεί την Τετάρτη που συζητείται η προσφυγή της εταιρίας Genius Systems στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα πάντως, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος με ανάρτησή του πολιτικοποιεί το θέμα, τονίζοντας ότι κάποιοι δεν θέλουν εκλογές. “Κάποιοι κάνουν τα πάντα για να μη γίνουν εκλογές στη ΝΔ ή προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο γιατί δεν θέλουν μεγάλη συμμετοχή. Θέλουν ένα κόμμα μικρό και κλειστό. Δεν θα τους περάσει όσες παρεμβάσεις και να κάνουν…”, γράφει ο κ. Παπαμιμίκος στο Facebook.