Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με αφορμή την σημερινή του τοποθέτηση στην Βουλή ασκεί το ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς του απουσία σχεδίου και επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος.

«Περηφανεύεται για την επιτυχία της επιχείρησης καταγραφής των προσφύγων, την επόμενη μέρα της προειδοποιητικής επιστολής της Κομισιόν για την καθυστέρηση αποστολής στοιχείων ταυτοποίησης για 371.000 ανθρώπους» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Σήμερα τα hot spots έγιναν κέντρα ταυτοποίησης, μίλησε για χώρους προσωρινής φιλοξενίας των υπό μετεγκατάσταση προσφύγων και επιτέθηκε πάλι σε δημάρχους. Δεν φταίνε οι δήμαρχοι που δεν υπάρχει σχεδιασμός. Δεν φταίνε οι δήμαρχοι για τις καθυστερήσεις σε αναγκαίες παρεμβάσεις».

Αναφερόμενο στην έκκληση του πρωθυπουργού για συνεργασία αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας δεν ζητά από την αντιπολίτευση συνεργασία, ζητά τη σιωπή της. Επικαλείται εθνικούς λόγους που ο ίδιος, σε μεγάλο βαθμό, δημιούργησε. Την ίδια ώρα ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση αρνείται να παραχωρήσει έστω και ένα στρατόπεδο για την «τιμή των όπλων». Υπενθυμίζουμε όμως στον Πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ στάθηκε εθνικά και ανθρωπιστικά υπεύθυνα σ’ αυτό το ζήτημα, τόσο με τις Παρεμβάσεις της Προέδρου του Φώφης Γεννηματά στην Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Μάλτα, όσο και με την συμφωνία του στην συνάντηση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Καταλήγοντας το ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί ότι «ο επερχόμενος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας έχει για ακόμη μια φορά αιφνιδιάσει την κυβέρνηση. Εμείς έχουμε πάψει να αιφνιδιαζόμαστε γιατί η πέρα από τα όρια ανεπάρκεια της είναι πλέον γνωστή σε όλους».