Ευθύνες στη κυβέρνηση «για τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΣΥ», καταλογίζει το Ποτάμι με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την ίδια αναποτελεσματική πολιτική των προκατόχων της με κομματικούς διορισμούς στις ΥΠΕ και τα νοσοκομεία.

«Η δημόσια υγεία είναι σε κώμα. Η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της για τεκτονικές αλλαγές διαχειρίζεται και δεν επιλύει τα προβλήματα», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επερώτηση, την οποία υπογράφουν 10 βουλευτές του κόμματος.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι «το Ποτάμι έχει ήδη καταθέσει δέσμη προτάσεων για αναδιοργάνωση του ΕΣΥ πάνω στους άξονες, «αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα, μετρήσιμοι στόχοι και διαφάνεια, αξιοκρατική διοίκηση, δημοκρατικός προγραμματισμός υπηρεσιών υγείας» και στη βάση «ενός Υγειονομικού Χάρτη πραγματικών αναγκών, με στροφή στην πρόληψη, ενισχυμένα ΤΕΠ, με απόλυτη μηχανοργάνωση και διασφάλιση των προϋποθέσεων ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».