«Σχοινοβατεί ο Τσίπρας. Αισθάνομαι πως προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του. Αν δεν επέμβουμε άμεσα στο ασφαλιστικό, σε δυο χρόνια δεν θα παίρνει σύνταξη κανείς. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί με πασαλείμματα να κρατήσει την κυβέρνηση. Ασχολείται με την αντιπολίτευση αντί να μας πει τι θα κάνει με την κυβέρνησή του» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Χρειάζεται ελαστικοποίησει των εργασιακών σχέσεων για να μπουν στην αγορά εργασίας και νέοι άνθρωποι. Γι αυτό οι ευρωπαίοι ζητούν αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά. Η λογική του να τ’ αφήνουμε όλα για αργότερα είναι λογική ανεργίας και πτώχευσης» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ανεχόμαστε ανθρωπιστικά εγκλήματα για να μην πειράξουμε συμφέροντα. Δεν γίνεται ο δικαστικός να παίρνει 3.500 ευρώ σύνταξη και η γιαγιά 300 και να ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Να μην παίρνει σύνταξη όποιος έχει εισόδημα πάνω από 3.000 ευρώ. Υπάρχουν 330.000 τριπλοσυνταξιούχοι. Προτείνω να γίνει μια με ταβάνι τα 1500 ευρώ».

Παράλληλα και με αρκετή δόση χιούμορ προσπάθησε να μεταφέρει το κλίμα μέσα από το πρόσφατο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. «Ο Τσίπρας μιλούσε επί μια ώρα χωρίς να λέει τίποτα. Καλύτερα τα λένε οι δημοσιογράφοι στα ραδιόφωνα. Κόντευα να κοιμηθώ όταν μιλούσε η Γεννηματά. Ο Θεοδωράκης έπαιζε συνέχεια με το κινητό του. Απορώ πως δεν κοιμήθηκε ο Παυλόπουλος. Μετά, επί δυο ολόκληρες ώρες προσπαθούσαν να γράψουν το κοινό ανακοινωθέν. Ο Πλακιωτάκης έλεγε συνέχεια, μια βάζεις το ‘’και’’, βγάλε την παύλα από εκεί, σβήσε αυτό, σβήσε εκείνο από εκεί. Άντεξα μόνο στην ομιλία του Τσίπρα επειδή ήταν νωρίς. Μετά πώς να αντέξεις;» ανέφερε!