Η ομάδα «Πυρήνας Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI-IRF)» αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη.

Στην προκήρυξη, η οποία αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντι-εξουσιαστικού χώρου, ο κ. Λαλιώτης χαρακτηρίζεται ως «αρχιερέας της διαφθοράς», ενώ αναφέρεται επίσης πως θα πρέπει να ζει τη ζωή του «μέσα στον φόβο».

«Όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί οι ευθύνες όσων υπηρετούν στα κέντρα διοίκησης της καπιταλιστικής μηχανής ούτε ξεχνιούνται, ούτε συνταξιοδοτούνται. Ο Κώστας Λαλιώτης υπήρξε ένας από τους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς μετά την μεταπολίτευση, το όνομα του και η διαδρομή του είναι συνδεδεμένα με την απληστία, την εξαπάτηση, την ραδιουργία, την διαπλοκή και την αλαζονεία. Όλα τους βασικά και αναπόσπαστα χαρακτηριστικά των ανδρείκελων που στελεχώνουν το πολιτικό προσωπικό της καπιταλιστικής κυριαρχίας», σημειώνεται στο κείμενο.

«Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη – Για την όξυνση της αναρχικής εξέγερσης – Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά», καταλήγει η προκήρυξη.