«Χρειάζεται γρήγορα μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Απόρησα όταν άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη ότι «ο Τζιτζικώστας που ζήτησε με στόμφο την παραίτησή μου, γιατί δεν θέλει να καταθέσουμε τη μήνυση; Τι πάνε να συγκαλύψουν;»

Όπως εκτίμησε ο κ. Τζιτζικώστας «όσα είπε εντάσσονται στην προεκλογική του τακτική» και ο ίδιος συμφώνησε ότι «πρέπει να γίνει μήνυση στην εταιρεία» διεξαγωγής της ψηφοφορίας. «Χρειάζεται να κλείσει γρήγορα η πληγή και η ΝΔ να προχωρήσει μπροστά», εξήγησε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος έκανε έκκληση πριν τις εκλογές «να γίνει διάλογος, να οργανωθεί έστω μία συνδιάσκεψη». «Κάνω μια έκκληση για πολλοστή φορά», είπε και συμπλήρωσε αναφερόμενος και πάλι στον κ. Μεϊμαράκη ότι «η παράταξη έχει πληγωθεί κι όποιος ξύνει την πληγή δεν βοηθά στην ενότητα».

Ερωτώμενος εάν το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών δεν λειτουργήσει κι αν θα μπορέσει να συνεχίσει το κόμμα, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε πως «δεν υπάρχει περίπτωση, ανέλαβε μια πολυεθνική εταιρεία που θα κάνει το παν ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα».

«Ζητώ από τον κόσμο της ΝΔ να υπάρξει μαζική συμμετοχή», είπε.

Όσο για το αν θα στηρίξει η ΝΔ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί πρόεδρος, ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως δεν θα δώσει «καμία συναίνεση στον Τσίπρα», καθώς ο πρωθυπουργός «δεν αναζητά συναίνεση, αναζητά συνενοχή».

«Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει στήριξης σε πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα», υπογράμμισε.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα έδινε συναίνεση υπό τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε πως «η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη για τη χώρα, πρέπει να φύγει χτες. Δεν υπάρχει τίποτα καταστροφικότερο από την κυβέρνηση αυτή».

«Θα κάνουμε τις εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου και ο νέος αρχηγός θα μπορέσει να ξαναμιλήσει στους νεοδημοκράτες. Θα έρθει ως παράταξη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένη λογικές εξόδου από την κρίση», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.