Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έχει ως πρώτη του προτεραιότητα «να φύγει ο Τσίπρας», διότι τον θεωρεί επικίνδυνο».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM για την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ και τη στάση απέναντι στην κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Αν υπάρχει από κάποιους τέτοια γραμμή και αν την εκφράζει κάποιος από τους τέσσερις συνυποψηφίους, τι πιο ωραίο και πιο δημοκρατικό να βγει να το πει; Λέω κάτι άλλο: ως πρώτη μου προτεραιότητα έχω να φύγει ο Τσίπρας, διότι τον θεωρώ επικίνδυνο. Δεν κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία σήμερα η χώρα, οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και τα ομόλογα έχουν πληρωθεί.

Και συμπλήρωσε: «Αλλά Τσίπρας delenda est. Πρέπει να φύγει».

«Αν με πείτε αντιμνημονιακό, θα σας κάνω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Το αντιμνημόνιο, δηλαδή την έννοια “όχι σε κάθε συμφωνία, γιατί οι ξένοι μας χρεοκόπησαν και θέλουν να μας πάρουν πετρέλαια και αέρια”, τη θεωρώ δείγμα τεράστιας εγκεφαλικής παράνοιας, διότι τη θεωρώ στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη λογική και ό,τι είναι εκτός λογικής είναι παράνοια», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μνημόνιο δεν είναι ευαγγέλιο, είναι συμφωνία και αλλάζει ανάλογα με την κυβέρνηση».

«Εγώ, άμα γίνω αρχηγός της ΝΔ, θα δώσω τόσο γρήγορα τόση ταχύτητα και ενέργεια στη Ν.Δ., η οποία δυστυχώς κοιμάται όρθια. Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά δεν μπορεί να δίνει τις τράπεζες κοψοχρονιά ο Τσίπρας και να το μαθαίνει η ελληνική κοινωνία από δέκα εκπομπές που κάνω και να ξυπνάει η ΝΔ μετά από 10-15 μέρες. Είναι παράλογο», επισήμανε.

Όσο για τις δηλώσεις Καμμένου για τον Καραμανλή και τη ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Θεωρώ ευθέως πάρα πολύ χυδαία την προσπάθεια του κ. Καμμένου να εμπλέξει τον Κώστα Καραμανλή».