Σε νέο αγώνα δρόμου επιδίδεται από την Τετάρτη η Νέα Δημοκρατία για να μπορέσει να φέρει εις πέρας τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 20 Δεκεμβρίου.

Η ΚΕΦΕ, η οποία συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης, μετά από μία δεκαήμερη περιπέτεια που ακολούθησε το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, κατέληξε στην αποδοχή της πρότασης της Vodafone για την εσωκομματική διαδικασία.

Εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου 2016, καθώς η Κυριακή 27 Δεκεμβρίου έπεφτε ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και απορρίφθηκε.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με online σύστημα και μένει να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή τους μετά από νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Ωστόσο, ακόμα και την ύστατη στιγμή δεν υπήρξε ομοφωνία στην ΚΕΦΕ, καθώς υπήρξαν φωνές εντός της Επιτροπής που προέκριναν την πρόταση της εταιρίας Έξυπνα Συστήματα, η οποία εγγυόταν για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου. Παρά την επιμονή, προτιμήθηκε η λύση της Vodafone, καθώς ένα ενδεχόμενο νέο φιάσκο στις εσωκομματικές εκλογές θα ήταν καταστροφικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι η ανάδοχος εταιρία σε περίπτωση διεξαγωγής των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου έκανε λόγο για πιθανότητα 20-25% για «αστοχίες».

Υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 13 Δεκεμβρίου είχαν ταχθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης προέκριναν την ανάγκη ασφαλούς διεξαγωγής τους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ημερομηνία τους.