Σκληρή κόντρα για τα μάτια της… σοσιαλδημοκρατίας έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαρροή προς τους πολιτικούς συντάκτες μίας εκδοχής του διαλόγου που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ για τη στάση που θα τηρήσει η Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Ολάντ φέρεται να ρώτησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό «τι θα γίνει το ΠΑΣΟΚ; Θα συμμαχήσει πάλι με τη Νέα Δημοκρατία»;

«Συμβαίνουν αυτά στην πολιτική» φέρεται να απάντησε ο Αλέξη Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολάντ να εκφράζει την… αγανάκτησή του για το «τι θα κάνω με το ΠΑΣΟΚ». «Δεν ξέρω πώς να σε βοηθήσω με αυτή την κατάσταση» συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να τονίζει πως «δεν θέλω να με βοηθήσεις με αυτή την κατάσταση, θέλω να με βοηθήσεις να αποφύγω τα εμπόδια του Σόιμπλε».

Την ώρα της διαρροής αυτής η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην Ολομέλεια της Βουλής και σύμφωνα με πληροφορίες βγήκε έξω για να επικοινωνήσει με το Παρίσι προκειμένου να διασταυρώσει το κατά πόσο έγινε ο διάλογος αυτός, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό κατά πόσο κάτι τέτοιο κατέστη εφικτό.

Λίγο αργότερα συνεργάτες της κ. Γεννηματά σημείωναν δηκτικά πως «πρόκειται πάλι για τα γνωστά ψέματα του Τσίπρα», ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως «και στο ψέμα είναι αδίστακτος. Ο εταίρος του ακροδεξιού Καμμένου συνεχίζει στον κατήφορο και στο εξωτερικό».