«Οι περισσότερες κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά κυβέρνησαν με οριακή πλειοψηφία. Άρα οι 153 βουλευτές της σημερινής κυβέρνησης είναι σταθερή και αρκετά ισχυρή πλειοψηφία. Οι βουλευτές αυτοί ήξεραν τι θα χρειαστεί να ψηφίσουν. Όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί ο αριθμός αυτός μπορεί να μεγαλώσει» τόνισε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, στην εκπομπή «Ανατροπή» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

«Με στεναχωρεί η εικόνα στη Νέα Δημοκρατία η οποία έχει κάποια εξαιρετικές μονάδες. Κάποιοι από εκεί μέσα θεωρούν πως αφού ψήφισαν ναι στο μνημόνιο, πρέπει να ψηφίσουν και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό. Δεν θα θελήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση και να βγει η χώρα από το ευρώ. Ξέρω πρόσωπα και γνωρίζω πως αν αύριο εκλεγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόεδρος δεν θα κάτσουν εκεί. Θα δημιουργηθούν νέα κόμματα ή θα μπουν σε άλλα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ο Σαμαράς ήταν αυτός που έφερε στη ΝΔ τις μεταγραφές από την ακροδεξιά. Αν η ΝΔ απαλλαγεί από το σύστημα Σαμαρά και τους ακροδεξιούς που λυμαίνονται το κόμμα, τότε μπορεί ακόμα και ολόκληρη η ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στην Βουλή» τόνισε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν έχω πει ότι δεν συνεργάζομαι με το ΠΑΣΟΚ αλλά με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Αν η κ. Γεννηματά απαλλαγεί από τα βαρίδια και στη θέση τους μπουν νέα παιδιά τότε υπάρχει περιθώριο συνεργασίας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σημείωσε: «Εμείς συμμετέχουμε στη κυβέρνηση αλλά μπλοκάρουμε κάποια θέματα. Δεν θα έμενα αν η κυβέρνηση υιοθετούσε τις απόψεις Φίλη. Δεν θα μείνω αν ο πρωθυπουργός δώσει ασυλία στον Βενιζέλο για τα υποβρύχια. Δεν θα μείνω αν περάσει ο όρος Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων. Αν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Βενιζέλος εγώ θα φύγω από την κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Δεσμευτήκαμε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας. Τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα αφορούν τις περικοπές των συντάξεων. Κάποια από τα εννέα μέτρα του Λεβέντη έχουν μια λογική. Κάναμε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διότι μια ευρεία πλειοψηφία σχετικά με το ασφαλιστικό είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού».

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «πρέπει να γίνουν εξεταστικές επιτροπές» ενώ απαντώντας σε όσους τον λένε ακροδεξιό είπε πως: «εγώ συνεργάστηκα με την Αριστερά και δεν έχουν δικαίωμα να λένε κάτι τέτοιο οι χειροκροτητές του Πλεύρη που ήθελε τους Εβραίους στους φούρνους και οι οπαδοί του Λεπέν».