Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει εδώ και 24 ώρες τα tweet που ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο στον ελληνικό, όσο και στον ξενόγλωσσο λογαριασμό του για την Τουρκία, τις αερομαχίες στο Αιγαίο και την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους.

Τα tweet περί νευρικών πιλότων ανέβηκαν και στη συνέχεια, μετά την αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου σβήστηκαν…

Το Reuters έριξε το βάρος της γκάφας σε χαμηλόβαθμο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρει πως την ευθύνη για το «φιάσκο» την φέρει βοηθός του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου της κυβέρνησης και αναφέρει ότι ένας βοηθός του πρωθυπουργού ανήρτησε το επίμαχο «τιτίβισμα» που πυροδότησε την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης: «Σημειώθηκε λάθος. Ο Τσίπρας πράγματι είπε αυτά στον Νταβούτογλου, αλλά δεν επρόκειτο να δημοσιοποιηθούν, έτσι διεγράφησαν».

Από την κυβέρνηση λένε ότι ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Νταβούτογλου αυτά που γράφτηκαν στο twitter, τόσο στον ελληνικό, όσο και στον Ευρωπαϊκό λογαριασμό.

Μάλιστα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας.

Ωστόσο όταν διαπιστώθηκε η έντονη ενόχληση του Τούρκου πρωθυπουργού και για να μη δημιουργηθεί ένταση και χαλάσει και το κλίμα της Συνόδου, ελήφθη νέα απόφαση και οι αναρτήσεις κατέβηκαν… Πάντως έμειναν για εσωτερική κατανάλωση στα ελληνικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι «προβάλλουν τα tweets του πρωθυπουργού, αντί να επισημάνουν το γεγονός ότι σωστά ο πρωθυπουργός πρόβαλλε το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων».

Ερωτηθείς για την απόσυρση αυτών των tweets, είπε ότι «κατέβηκαν γιατί είχαν εκπληρώσει τον ρόλο τους, ο κόσμος έμαθε τι γίνεται στην Μεσόγειο, που εμείς την θέλουμε μια θάλασσα ειρήνης, και πόση δουλειά απαιτείται γι’ αυτό».