«Το Ποτάμι ήταν αυτό που παρέσυρε τον Τσίπρα στο να πει το ναι στο ευρώ. Η Ελλάδα ήταν έξω από το κοινό νόμισμα, τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα. Ακόμα και σήμερα δεν έχουμε αποφύγει το grexit. Ο Σόιμπλε και κάποιοι από το ΔΝΤ εξακολουθούν και μας θέλουν εκτός ευρώ» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Εάν χρειαστεί θα ξαναρίξουμε το βάρος στη σωτηρία της χώρας. Το κάναμε τότε και θα το ξανακάνουμε. Έχουμε τις προτάσεις μας και ελπίζω να παρασύρουμε και πάλι την κυβέρνηση. Φαίνεται, όμως, πως ο Τσίπρας και ο Καμμένος έχουν πάρει τον δικό τους δρόμο, αυτή τη φορά», τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και υπογράμμισε πως κανείς δεν ήθελε να ψηφίσει το ευρώ αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή πέρα από το να πουν Ναι στο κείμενο των δανειστών.

«Έχω ευθύνη για το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, στη συνέχεια και πρόσθεσε: «είχαμε αυτό το αποτέλεσμα επειδή σε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων το Ποτάμι ήταν σαν εραστής αλλά τελικά… παντρεύτηκε κάποιον άλλο. Ήθελε να ψηφίσει Ποτάμι αλλά τελικά ψήφισε για κυβέρνηση και όχι για να ενισχύσει το κίνημά μας».

Παράλληλα, όπως ο ίδιος είπε στο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει τον Φεβρουάριο θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο πρόεδρος.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της εκπομπής ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook:

tatso

Κληθείς να απαντήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Δεν νιώθω ότι το Ποτάμι απειλείται από το να μην είναι μέσα στην επόμενη Βουλή όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές. Το Ποτάμι ήρθε στη πολιτική ζωή του τόπου για να αλλάξει τα πράγματα και αυτό Δεν είμαστε κεντροαριστερά. Είμαστε η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη του τόπου. Είμαστε κεντρώοι. Είμαστε ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα. Δεν θα συμμετέχουμε σε μια κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και σε μια συνεργασία της κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ επειδή υπήρχε το Ποτάμι. Εμείς σώσαμε τη χώρα. Ήμασταν το ρυμουλκό που πήρε τα παλιά κόμματα από τη στείρα αντιπολίτευση. Δώσαμε στον Τσίπρα την ασφάλεια να κάνει την κωλοτούμπα και να μείνει η χώρα στο ευρώ. Το κάναμε εμείς και μετά ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».