Στον πόθο του λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία αναφέρθηκε το μεσημέρι, από τα Χανιά, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης, που βρίσκεται στην Κρήτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 102 χρόνων από την Ένωση του νησιού με την Ελλάδα, επισκέφθηκε την οικία – μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων στην οποία και ξεναγήθηκε από τον γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Νίκο Παπαδάκη.

Τον πρόεδρο της Βουλής συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάγια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης.

«Είμαι ευτυχής που είχα την τιμή να περιηγηθώ εδώ σε αυτό το ιστορικό κτήριο με τις μνήμες με τα εντυπωσιακά από κάθε άποψη εκθέματα μίας ιστορικής, καταπληκτικής θα έλεγε κανείς διαδρομής που σφράγισε και την ιστορία του τόπου μας και που τώρα αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από τη δουλειά του Ιδρύματος. Σημείωσα και μέσα στο σχετικό βιβλίο, ότι πέρα από όλα τα άλλα πολύ εντυπωσιακά, που δίνουν την εικόνα της διαδρομής και του Βενιζέλου, αλλά και της χώρας μας, του λαού μας, σημείωσα την ύπαρξη και την προβολή των αντιφάσεων αυτής της ιστορικής διαδρομής που χαρακτηρίζουν όλο το είναι και τη διαδρομή του ελληνισμού. Δηλαδή τις πέτρες των αναθεμάτων που συνυπήρχαν και εξέφραζαν ταυτόχρονα τους θριάμβους και την εξαιρετική διαδρομή αυτού του άνδρα, του Ελευθερίου Βενιζέλου. Όλη αυτή η συνύπαρξη, αυτές οι αντιφάσεις φέραν στην επιφάνεια -και φέρνουν και τώρα σε τελευταία ανάλυση- τον πόθο για ελευθερία και ανεξαρτησία του λαού μας που κατά καιρούς και κατ εξοχήν ο Ελευθέριος Βενιζέλος εξέφραζε για την εποχή του» δήλωσε ο κ. Βούτσης, που υπέγραψε στο επίσημο βιβλίο εντυπώσεων.

Ο κ Βούτσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Ίδρυμα για την προσπάθεια που καταβάλλει, ενώ στάθηκε ιδαίτερα στην παρουσία μικρών παιδιών από δημοτικό σχολείο της πόλης που την ώρα της επίσκεψης του παρακολουθούσαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Μάλιστα απευθυνόμενος στα παιδιά με τα οποία και φωτογραφήθηκε τούς είπε χαρακτηριστικά: «Να είστε καλά, να μείνετε στην Ελλάδα, να έχουμε ξεφύγει από την κρίση».

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραστεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος και θα μιλήσει στην εκδήλωση για τα 102 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.