«Η Ελλάδα θα αλλάξει. Με διάλογο, αλλά θα αλλάξει για να μη ζήσουν και τα παιδεία μας την απειλή του χρέους» τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες εμφανιζόμενος ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το την απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης.

Σε ερώτηση για το αν η συμμετοχή των ιδιωτών θα προκαλέσει «επιλεκτική χρεοκοπία», ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η συμμετοχή είναι εθελοντική, και δείχνει ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δευτερεύον ζήτημα το πώς θα αξιολογηθεί από τους οίκους αξιολόγησης η συμμετοχή ιδιωτών με δεδομένου ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έλαβε όλες τις εγγυήσεις για την συνέχιση της ρευστότητας του.

Ο υπουργός οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος σε παρέμβαση του σημείωσε ότι από τα πρόσφατα stress tests, οι βασικότερες ελληνικές τράπεζες πέρασαν με επιτυχία τη δοκιμασία, στέλνοντας αποστομωτική απάντηση σε όσους αμφισβητούν το πιστωτικό σύστημα αλλά και μήνυμα στους έλληνες καταθέτες και τις ελληνικές επιχειρήσεις για την πραγματική ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο ωριμάζει το αίτημα για ευρω-ομόλογο, ο πρωθυπουργός απάντησε ή μάλλον εξέφρασε την ελπίδα ότι «είμαστε κοντά» σε μια τέτοια απόφαση η οποία θα αποτελέσει και την στο μέλλον και την οριστική λύση αφού οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται.