«Δεν διαφωνούμε στη λογική της συνεννόησης, αλλά θέλουμε να υπάρξουν μέτρα που θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη» είπε ο Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής με «Το Ποτάμι», υπογραμμίζοντας ότι μεταξύ των βασικών θέσεων του κόμματός του παραμένει η αναγκαιότητα συνεννόησης των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων για όλα τα μεγάλα θέματα.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι πρέπει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να πείσει την αντιπολίτευση πως δεν προτείνει τη συναίνεση για λόγους επικοινωνιακούς ή επειδή βρίσκεται σε δύσκολη θέση. «Να πειστούμε ότι ο πρωθυπουργός αυτή τη φορά το εννοεί και δεν το κάνει για λόγους επικοινωνιακούς επειδή είναι στριμωγμένος, ή επειδή έχει μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία την οποία φοβάται ότι θα απολέσει. Ας το δούμε λοιπόν» είπε ο κ. Δανέλλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συναίνεση και σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ η κυβέρνηση προτείνει συναίνεση, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, δηλώνει ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου κατατίθεται νομοσχέδιο που επαναφέρει ουσιαστικά τη συνδιοίκηση των φοιτητικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια.

«Η κυβέρνηση διαθέτει 153 βουλευτές και μπορεί να ψηφίσει ότι θεωρεί ορθό, άρα δεν ξέρω για πιο λόγο και με πιο τρόπο θέλει ο πρωθυπουργός αυτό τον επιμερισμό των ευθυνών. Θα φανεί. Εμείς έχουμε επιφυλάξεις γιατί δεν θέλουμε να είμαστε αφελείς» κατέληξε ο κ. Δανέλλης.