«Δεν έχει νόημα η παρουσία της ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών χωρίς συγκεκριμένη αλλά γενικόλογη ατζέντα. Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις της επί των θεμάτων που θα θέσει στο τραπέζι», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτκά FM. Ζήτησε επίσης σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος πριν την παρουσία Πλακιωτάκη στο Συμβούλιο.

«Συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει. Να παραδεχθούν το λάθος τους, να ζητήσουν συγγνώμη, να παραιτηθούν ως έμπρακτη μετάνοια και για να μην πάμε σε εκλογές να επιστρέψουμε σε κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό Σαμαρά», τόνισε.

Ο κ Βορίδης υποστήριξε ότι η συζήτηση για το ασφαλιστικό θα μπορούσε να γίνει στην Βουλή ή μέσω στελεχών των κομμάτων αφού βέβαια ενημερωθούμε για τις προτάσεις Κατρούγκαλου. «Το ασφαλιστικό δεν λύνεται με γενικόλογες συζητήσεις», υπογράμμισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για προσχηματικό διάλογο και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της άμεσης ολοκλήρωσης της εσωκομματικής διαδικασίας, μίλησε για ευθύνες της εταιρείας αλλά και του μηχανισμού της ΝΔ που δεν επόπτευσε τη διαδικασία αλλά και αντικειμενική ευθύνη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.