Την ανάγκη γενναίων αλλαγών στο ασφαλιστικό υπογραμμίζει το Ποτάμι σε σχόλιό του με αφορμή το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) που συνεδρίασε χθες, Τετάρτη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

«Μετά την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, το πόρισμα της επιτροπής σοφών, τη ρήτρα ανάπτυξης του κ. Κατρούγκαλου που εξελίσσεται σε ρήτρα εξαπάτησης των πολιτών, η κυβέρνηση παρακολουθεί ακόμη με ικανοποίηση τις διεργασίες για το ασφαλιστικό. Στο μεταξύ έχουν ήδη γίνει οι πρώτες περικοπές στις συντάξεις κι έρχονται ακόμη βαρύτερες που οφείλονται στις εγκληματικές καθυστερήσεις, σε ιδεοληψίες, λαϊκισμούς και ανεπάρκειες της κυβέρνησης», τονίζει το Ποτάμι.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει πως «το ασφαλιστικό έχει ανάγκη γενναίων αλλαγών σαν αυτές που έχει προτείνει το Ποτάμι που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του και την αλληλεγγύη των γενεών. Ποιες είναι τελικά όμως οι συγκεκριμένες αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση; Πότε θα τις δούμε επιτέλους; Και ποιος θα μας πει από την κυβέρνηση πόσα αλήθεια έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία από την πρόσφατη σκανδαλώδη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;».