Στις πρωτοβουλίες για εθνικό διάλογο στα μεγάλα θέματα, τις οποίες αναμένεται να αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα στον Real FM.

«Τον εθνικό διάλογο ο κ. Τσίπρας τον έβαλε μπροστά από το καλοκαίρι κυρίως και ήμουν από εκείνους που έλεγαν ότι ήταν μια εξαιρετικά πατριωτική και υπεύθυνη εθνική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που στήριξαν με 252 ψήφους τη συμφωνία, την οποία σήμερα εξειδικεύουμε με νομοθετήματα.

Μάλιστα, δεν καταλαβαίνω, εκείνοι οι οποίοι ήξεραν τότε τι ψήφιζαν και που ήξεραν τι ψήφιζαν στις κάλπες τον Σεπτέμβριο, σήμερα γιατί γκρινιάζουν», σημείωσε ο κ. Κουίκ, απαντώντας στο ερώτημα προς τι ο εθνικός διάλογος τώρα.

Στην επισήμανση ότι οι τελευταίοι έλεγαν ότι τότε στήριξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όχι τα μέτρα που είναι αρμοδιότητα του Αλ. Τσίπρα και του Π. Καμμένου να τα διαπραγματευτούν, ο ίδιος είπε: «Τα μέτρα ήταν –τα περισσότερα– ως προαπαιτούμενα, ήδη συμφωνημένα μέσα σε αυτό που ψηφίστηκε».