«Θέλω εκλογές αυτή την Κυριακή» σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον προεδρικό θώκο και την συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων εντός της ημέρας.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρχε σκοπιμότητα αλλά είναι ανοιχτό να ήταν σκόπιμο το χθεσινό φιάσκο» τόνισε ο υποψήφιος της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτός ήταν που είπε ότι δεν πιστεύει στη διαδικασία και πως αν εκλεγεί πρόεδρος θα αλλάξει το καταστατικό στο θέμα της εκλογή και η εκλογή τελικά δεν έγινε» πρόσθεσε.

«Ποιοι φοβούνται την κάλπη; Ποιοι φοβούνται την ετυμηγορία του κόσμου;» διερωτήθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι «χθες η ΝΔ θα είχε αλλάξει σελίδα, θα είχε νέο αρχηγό. Ήμουν μπροστά παντού. Είχαμε στοιχεία από 100 εκλογικά κέντρα, στα πέντε που δημοσίευσε ο κ. Μεϊμαράκης θα σταθούμε;»

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την μεθεπόμενη Κυριακή και εκτίμησε ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα για συμμετοχή με αυξημένα ποσοστά, μετά και την αναβολή της εσωκομματικής διαδικασίας.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον οποίο πολλοί παρουσιάζουν ως συνεργάτη του,  ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ακούω εδώ και μήνες ότι είναι μαζί μου. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν είναι συνεργάτης μου».

«Φυσικά υπάρχουν ευθύνες και η ΚΕΦΕ έχει ευθύνες και ο πρόεδρος της ο κ. Παπαμιμίκος, δεν υπάρχει ένας που να έχει αναλάβει την ευθύνη. Που είναι ο πρόεδρος της ΝΔ ο μεταβατικός που είχε αναλάβει την ευθύνη για τις εκλογές. Εγώ θέλω εκλογές αυτή την Κυριακή. Ζήτησα την παραίτηση Μεϊμαράκη γιατί έχει την πολιτική ευθύνη. Ανέλαβε η όχι να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές. Που είναι εδώ και 24 ώρες, τον είδατε πουθενά;» πρόσθεσε.