Η ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της προκηρύσσει Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος για το δίμηνο Δεκέμβριος 2015-Ιανουάριος 2016, καλώντας ταυτόχρονα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος να «δώσουν με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, με σχέδιο και επιμονή τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης».

«Η πλατιά οικονομική στήριξη του ΚΚΕ είναι ουσιαστικό στοιχείο και βασική προϋπόθεση για να ισχυροποιηθεί η δύναμη που μάχεται ασυμβίβαστα για το δίκιο και την προοπτική του λαού, κόντρα στους εκμεταλλευτές, στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο λαός «πάντα ενίσχυε οικονομικά το ΚΚΕ, σε όλες τις δύσκολες φάσεις και στιγμές για το λαϊκό κίνημα», ενώ στην ανακοίνωση προστίθεται «είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνει και αυτή τη φορά πιο πλατιά και συνειδητά, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά από το βαρύ χειμώνα της φτώχειας, της ανεργίας, της ανασφάλειας, που έχουν φέρει οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το σύστημα. Σήμερα, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τον οδοστρωτήρα των μέτρων, που οδηγεί καταπάνω του η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις οδηγίες και τη στήριξη της ΕΕ, ως άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Η ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει πως «η πάλη που διεξάγει το ΚΚΕ είναι ενάντια σε ισχυρό αντίπαλο, την αστική τάξη και τους διεθνείς συμμάχους της», η οποία πέραν του ότι συγκεντρώνει στα χέρια της τον συσσωρευμένο πλούτο, διαθέτει και πληθώρα ποικίλων μέσων προκειμένου να χειραγωγεί τις λαϊκές συνειδήσεις και να πολεμά «τον ταξικό αντίπαλό της, την εργατική τάξη, επιδιώκοντας την απομόνωσή της από τον πολιτικό φορέα της, το ΚΚΕ. Γι’ αυτό διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ, το συκοφαντεί, καλλιεργεί τον αντικομμουνισμό, μαζί με τους διεθνείς συμμάχους της ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ».

«Απέναντι σε αυτούς, για να γίνει πιο αποτελεσματικό το ΚΚΕ στην πάλη του, χρειάζεται και την πλατιά λαϊκή οικονομική στήριξη και προσφορά. Έτσι μπορεί το Κόμμα της εργατικής τάξης: Να εκδίδει μαζικά προπαγανδιστικά υλικά, να τυπώνει τον πολύτιμο και αναντικατάστατο «Ριζοσπάστη», να λειτουργεί και να αναβαθμίζει το πόρταλ του “902” για να ενημερώνει το λαό, να εκδίδει την “Κομμουνιστική Επιθεώρηση” (ΚΟΜΕΠ) και βιβλία ώστε να αναπτύσσει και να εκλαϊκεύει τη μαρξιστική – λενινιστική κοσμοθεωρία, να μάχεται για την ιστορική αλήθεια, να προβάλλει το επαναστατικό και προοδευτικό έργο του λαού», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕ του κόμματος.

Προσθέτει ότι η λαϊκή οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ του επιτρέπει επιπλέον την συνέχιση του «τιτάνιου και πολυσήμαντου έργου της συντήρησης και αξιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου», την οργάνωση πολύμορφων εκδηλώσεων για την ιδιαίτερα συνβολική και ουσιαστική επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και την ανάπτυξη διεθνιστικής δράσης και αλληλεγγύης.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όλη την πολύχρονη ηρωική δράση του Κόμματος κατασταλτικοί μηχανισμοί του συστήματος, πολιτικές και άλλες δυνάμεις, οι αντικομμουνιστικές δυνάμεις επιχειρούν να πλήξουν το ΚΚΕ, επικεντρώνοντας τα πυρά τους στα οικονομικά του, επιχειρωντας διαχρονικά να το συκοφαντήσουν με ψέματα και προβοκάτσιες», αναφέρει η Ανακοίνωση της ΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «το ΚΚΕ λέει την αλήθεια, δεν κρύβει από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα τις οικονομικές πηγές και τα έξοδά του».

«Το ΚΚΕ καταθέτει τακτικά προϋπολογισμούς, απολογισμούς εσόδων – εξόδων, δέχεται συστηματικά οικονομικούς ελέγχους και από ορκωτούς ελεγκτές – λογιστές της Βουλής, και μάλιστα περισσότερο από άλλα κόμματα. Στο ΚΚΕ σε ορισμένα στελέχη του που λόγω των πολλαπλών τους χρεώσεων και καθηκόντων δεν μπορούν να εργασθούν, όπως και αυτά που απασχολούνται στον “Ριζοσπάστη” ή στο πόρταλ του “902”, στις εκτυπώσεις, σε απαραίτητες βοηθητικές δουλειές, δίνεται μια αποζημίωση, που σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνά το μέσο εργατικό μισθό που δίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές και τους δημάρχους κομμουνιστές, οι οποίοι καταβάλλουν το μισθό από το αξίωμά τους στο ταμείο του Κόμματος και δεν απολαμβάνουν κανένα οικονομικό ή άλλο προνόμιο», επισημαίνει το κείμενο.

Επίσης, στην ανακοίνωση της ΚΕ υπογραμμίζεται ότι το ΚΚΕ «δίνει μεγάλη σημασία και εκτίμηση στην οικονομική προσφορά που προέρχεται από ανέργους και χαμηλοαμειβόμενους, ενώ, τέλος, η ΚΕ του ΚΚΕ “καλεί τους πρωτοπόρους εργατοϋπαλλήλους, που καταλαβαίνουν και νιώθουν πως το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης εξαρτώνται από τη δύναμη που έχει το Κόμμα τους, τους φίλους του Κόμματος, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να συμμετάσχουν στην προσφορά με «κόκκινα μεροκάματα», μια προσφορά που συμβολίζει τη “μέρα” που αφιερώνεται στην πάλη των κομμουνιστών για τη νίκη της εργατικής τάξης, τον κομμουνισμό, που από την αρχή θα δώσει λύση στο δικαίωμα του καθενός στη δουλειά, στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο για δημιουργική αξιοποίηση, στη δωρεάν πρόσβαση στις αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες Εκπαίδευσης, Υγείας – Πρόνοιας, στην πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα, στη στέγαση».