Την παραίτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η είδηση έρχεται την ώρα που αυξάνονταν οι διαρροές που ήθελαν τον κ. Σακελλαρίδη να μην προτίθεται να παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι αλλαγές για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βράζει για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και χθες απουσίαζαν δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την έκτακτη συνεδρίαση που συγκλήθηκε ακριβώς γι’ αυτό το θέμα.

Η εξέλιξη με την υπόθεση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη δείχνει ότι το Μαξίμου αποφάσισε να κινηθεί επιθετικά και στείλει τα δικά του μηνύματα.

Για αυτό κινήθηκε αμέσως μόλις υπήρξαν δημοσιεύματα στον τύπο, αφού ο βουλευτής δεν έχει καταψηφίσει κάποιο νομοσχέδιο, ούτε έχει κάνει κάποια επίσημη δημόσια δήλωση ότι δεν στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές του κόμματός του.

Αν τελικά ο κ. Σακελλαρίδης παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή, τότε αυτή την παίρνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σημειώνεται ότι ήδη από τους ΑΝΕΛ ο Νίκος Νικολόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Η κυβερνητική πλειοψηφία μετράει 155 βουλευτές. Αν τελικά ο κ. Σακελλαρίδης δεν παραιτηθεί και ο κ. Νικολόπουλος καταψηφίσει τότε πέφτει στους 153 βουλευτές, χωρίς να αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις.