«Προέρχομαι από μια πολιτική οικογένεια αλλά δεν πρόκειται να αλλάξω επώνυμο. Έχω την δική μου διαδρομή και έχω αποδείξει αυτά τα 11 χρόνια πως ορίζω εγώ την διαδρομή μου. Η οικογένειά μου έχει κάνει ρουσφέτια , εγώ όχι», τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε πως: «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι επιλογή στασιμότητας ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας μια επιλογή  με ξεκάθαρο σκληρό ιδεολογικό πρόσημο που μειώνει τις δυνατότητες για άνοιγμα στο μεσαίο χώρο. Μια εκλογική μάχη δεν γίνεται μόνο με αβρότητες. Την επόμενη μέρα, όμως, θα συνυπάρξουμε μια χαρά. Στην δημοκρατία μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα. Θα είμαι στρατιώτης και δεν πρόκειται να δημιουργήσω πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στο θέμα Πανούση ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι: «Η ΝΔ δεν έχει εγείρει θέμα Πανούση επειδή κακά τα ψέματα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και αυτό είναι λάθος. Από την πλευρά μου όσο μπορώ εγείρω το συγκεκριμένο θέμα ακόμα και μέσα στη Βουλή. Υπάρχει μείζον θέμα σε αυτή την υπόθεση. Ξέραμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέσεις με το ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο που φτάνει μέχρι τις παρυφές της τρομοκρατίας και τώρα αυτό επιβεβαιώνεται» και πρόσθεσε: «Το χρέος  της ηγεσίας δεν είναι να συντάσσεται με την κοινή γνώμη. Χάσαμε τις εκλογές γιατί δεν επιμείναμε στις μεταρρυθμίσεις και υποκύψαμε στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Από τον Ιούνιο και μετά επιστρέψαμε στις ρίζες μας.

Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε: «Κατά συρροή ψεύτης ο Τσίπρας και καταστροφική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω αυτό το δρόμο. Δεν πρόκειται να λαϊκίσω. Δεν το έχω κάνει ποτέ και ούτε πρόκειται. Υπό τις σημερινές συνθήκες δεν μπορώ να δω πως θα συμπράξουμε με το ΣΥΡΙΖΑ. Λέω ένα κατηγορηματικό όχι σε συνεργασία μαζί τους διότι είναι ένα προβληματικό κόμμα