Την πρόταση του για «ένα συνασπισμό εξουσίας» με μίνιμουμ πρόγραμμα για απεμπλοκή από το μνημόνιο, διαγραφή του χρέους και επιστροφής των (περικομμένων) μισθών και συντάξεων, επανέλαβε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ», η πρότασή του απευθύνθηκε στο ΚΚΕ, στους Οικολόγους Πράσινους, στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «που ήμασταν μαζί σε αγώνες, σε κινητοποιήσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα», στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλη, «που του είπα έκανες λάθος που έφυγες», καθώς και στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά.

«Απευθύνθηκα κυρίως στον κόσμο που φεύγει από τα δυο κόμματα εξουσίας, στελέχη συνδικαλιστικά που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ γιατί αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ανήκουν στο κόμμα του μνημονίου που πάει αγκαζέ με την κυρία Μπακογιάννη και τον κ. Καρατζαφέρη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και τους λέμε ένα πράγμα: Ελάτε σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, το οποίο θα λέει απεμπλοκή από το μνημόνιο, επαναδιαπραγμάτευση σκληρή και διαγραφή του χρέους, επιστροφή μισθών και συντάξεων, αναδιανομή του πλούτου, να πληρώσουν οι πλούσιοι, να ελαφρυνθούν οι χαμηλόμισθοι και η μεσαία τάξη. Ελάτε να φτιάξουμε ένα νέο μπλοκ, ένα νέο συνασπισμό εξουσίας. Δεν φτάνει να διαμαρτυρόμαστε πια. Όχι άλλη καταγγελία. Να πάρουμε εμείς τα πράγματα της χώρας στα χέρια μας, για να δώσουμε την εξουσία, όχι σε εμάς, αλλά στο λαό. Στο λαό που βγαίνει στους δρόμους και διεκδικεί το δίκιο του».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι «η κυβέρνηση είναι μειοψηφία στο λαό», ενώ «το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. μαζί δεν παίρνουν ούτε 44,5%».

Όπως, όμως, πρόσθεσε ο ίδιος «δεν θα φύγουν για ένα και μοναδικό λόγο: γιατί τα δισ. που έρχονται είναι τεραστίων διαστάσεων, πρωτοφανή για τα χρονικά, τα μεταπολιτευτικά τουλάχιστον».