«Ο Μεϊμαράκης έκανε μια προεκλογική εκστρατεία που ενώ η χώρα βυθιζόταν στο χάος,  είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει από τις δυνάμεις της. Λάθος η τακτική του Μεϊμαράκη να ζητά συνεργασία με τον Τσίπρα. Δεν μπορείς το πρωί να τον λες ψεύτη και το βράδυ να του προτείνεις την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Μπερδέψαμε τον κόσμο και στείλαμε λάθος μήνυμα.   Ένας άνθρωπος που έχασε στα δύσκολα για τον Τσίπρα μπορεί να τον κερδίσει σε λίγο καιρό που τα πράγματα μπορεί να είναι εύκολα;  Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει καθημερινά τα ρέστα του για να εκλεγεί ο Μεϊμαράκης. Και είναι λογικό αυτό. Θέλεις πάντα τον εύκολο αντίπαλο» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε:  «Είμαι μέλος της ΝΔ από τότε που γεννήθηκα. Δεν έφυγα ούτε μία ώρα. Αν η επιλογή της βάσης της ΝΔ είναι να παραμείνει πρόεδρος ο Μεϊμαράκης τότε εγώ θα σεβαστώ την επιλογή αυτή».

Για τα χρέη που έχει η ΝΔ ανέφερε ότι: «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να λειτουργούμε με λιγότερα χρήματα. Πρέπει να συμμαζέψουμε τα οικονομικά της παράταξης. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα συμμαζέψουμε τα οικονομικά της χώρας αλλά εμείς να χρωστάμε πολλά εκατομμύρια ευρώ» και συμπλήρωσε πως: «Αν εκλεγώ εγώ η ΝΔ θα δέχεται χορηγίες μόνο αν τα ποσά αναρτώνται στο διαδίκτυο. Καμία συναλλαγή κάτω από το τραπέζι. Μόνο με πλήρη διαφάνεια».

Σε ότι αφορά το αν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής του είπε να μην θέσει υποψηφιότητα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Με τον Κώστα Καραμανλή έχουμε μια καλή σχέση και ουδέποτε έχω δημοσιοποιήσει τις συζητήσεις μου μαζί του. Δεν με αφορούν οι διαρροές ή οι πληροφορίες. Εγώ όταν αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ενημέρωσα και τους τρεις πρώην προέδρους του κόμματος και δεν έδωσα στη δημοσιότητα το τι είπαμε και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα».

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε: «Το τζάκι δεν είναι μόνο το όνομα. Είναι το σύστημα που δημιουργείται γύρω από το όνομα. Αυτά πρέπει να σπάσουν. Όλοι είμαστε γιοί κάποιων. Άλλα πράγματα πρέπει να αλλάξουμε.  Αν εκλεγώ θα σπάσει η… καμαρίλα στη ΝΔ».

Τέλος, ερωτηθείς για την επένδυση στις Σκουριές υπογράμμισε: «Είμαι υπέρ των ιδιωκτικών επενδύσεων αρκεί να μην επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων και του περιβάλλοντος. Από τη στιγμή που τα δικαστήρια έχουν δώσει το πράσινο φως, τότε είμαι υπέρ. Σαν Περιφέρεια κάναμε ασφυκτικούς ελέγχους και καταλήξαμε στα ίδια συμπεράσματα με αυτά των δικαστηρίων».