«Είμαστε κοντά στο στόχο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αλλά υπάρχει ένα περιθώριο για παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος έπειτα από τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον σκοπό της συνάντησης, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Είμαι εδώ για συναντήσεις με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Θα συναντηθώ με τον υπουργό Εργασίας, γιατί στόχος της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας». Επίσης, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό σημείωσε: «Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

Ως προς το συνταξιοδοτικό, είπε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει βιώσιμο, οι οποίες θα προσδιοριστούν τον Νοέμβριο και διευκρίνισε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και εργασιακά θέματα.