Την εκτίμηση πως ο ίδιος μπορεί να «επαναπατρίσει» στη Νέα Δημοκρατία τα δύο εκατομμύρια ψηφοφόρους που η παράταξη έχασε τα τελευταία χρόνια διατύπωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικζώστας καθώς η κούρσα για τη διαδοχή κλιμακώνεται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ, Τζιτζικώστας τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει πρώτα να αλλάξει τον εαυτό της για να πείσει πως μπορεί να αλλάξει και τη χώρα και υπογράμμισε πως και οι τέσσερις συνυποψήφιοι για την προεδρία θα εγγυηθούν την ενότητα του κόμματος.

Κάνω κριτική στη ΝΔ για να βελτιωθούμε δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας προσθέτοντας: «Θέλω να σπάσω τις συμφωνίες που υπάρχουν κάτω από το τραπέζι και αν υπάρχουν. Δίνουμε λόγο, ρόλο και ευθύνη στα στελέχη μας. Θα μπουν θητείες σε όλους από τον ίδιο τον αρχηγό και απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά».

Επανέλαβε δε πως είναι θετικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ αρκεί, όπως είπε, να είναι παρόντες όλοι οι υποψήφιοι.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ανικανότητα και ιδεοληψίες ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί η «πρώτη φορά αριστερά» να ασκεί τέτοια φοροεπιδρομή. Σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε πως είναι πολύ σημαντικό να μη χαθεί κανένα σπίτι, γιατί δεν το θέλει κανείς, ούτε η αγορά, ούτε οι τράπεζες, ούτε η κοινωνία.

Η κυβέρνηση που υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες έρχεται σήμερα και δίνει μια προοπτική της απόγνωσης, συμπλήρωσε, ενώ απέδωσε την κυριαρχία Τσίπρα στην απουσία της Νέας Δημοκρατίας από την κοινωνία.