Την τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Βρούτση, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, για την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων στην εκπομπή «στον ενικό» και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Χαρακτηρίζοντας την απόφαση – πρόταση του υπουργού εργασίας για την κατάργηση των επικουρικών «ολίσθημα ο κ. Βρούτσης προειδοποίησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αντιδράσει. «Πρόκειται για πρωτοφανή δήλωση και έχω να πω ότι από αύριο θα ασκηθεί κάθε κοινοβουλευτικό δικαίωμα ώστε να μην εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Τα λεφτά αυτά δεν είναι του κράτους, είναι των εργαζομένων γι’ αυτό και συνιστώ να επανεξετάσει ο υπουργός τα λεγόμενά του γιατί δεν έχει δικαίωμα να καταργήσει τις επικουρικές συντάξεις».

Σε απάντησή του ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως αν η επικουρική σύνταξη μπορούσε να εξασφαλιστεί από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών δεν θα υπήρχε περίπτωση κατάργησης. Όταν όμως εξαιτίας των ελλειμμάτων χρηματοδοτούνται από κράτος, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση. Διευκρινίζοντας πως πρόκειται για την δική του πρόταση και πως οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε τον κ. Βρούτση και την Νέα Δημοκρατία για την διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος εξαιτίας της οποίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζεται να προχωρήσει σε τέτοιου είδους μέτρα.

«Είναι περιττό πολιτικό θράσος και υποκρισία η αντίδρασή σας για το ασφαλιστικό. Διαλύσατε το ασφαλιστικό σύστημα, καταργήσατε τα αποθεματικά με αποτέλεσμα να ερχόμαστε εμείς σήμερα να πάρουμε πυροσβεστικά μέτρα και εσείς να μας κατηγορείται για το που ρίχνουμε το νερό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.