«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε μόνο απολύσεις αλλά και βαθιές μεταρρυθμίσεις. Το πρώτο μνημόνιο ήταν αναγκαιότητα. Δεν ήταν προαιρετική επιλογή. Η χώρα είχε χρεοκοπήσει και δεν μπορούσε να δανειστεί λεφτά. Το τρίτο μνημόνιο είναι επιλογή του κ. Τσίπρα. Μέχρι και πριν από έξι μήνες ήταν αχρείαστο. Τον Ιανουάριο του 2015 έγινε η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνοκολάου και συμπλήρωσε πως: «αν δεν είχαμε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο η χώρα θα είχε επιστρέψει στη δραχμή. Εμείς κρατήσαμε την χώρα όρθια»

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την φοροεπιδρομή που φέρνει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και εξέφρασε την άποψη πως ο ΕΝΦΙΑ θα μπορούσε να μειωθεί κατά 30%

«Πέρασα αρκετά βράδια δύσκολα. Δεν είναι εύκολο να κάνεις απολύσεις. Ήμουν όμως υπουργός και έπρεπε να εφαρμόσω το κυβερνητικό πρόγραμμα. Είχα πει στην τρόικα πως με απολύσεις δεν λύνεται το πρόβλημα του δημοσίου. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου, ώστε, να γίνουν με τον ηπιότερο τρόπο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Σκληρή απόφαση η απόλυση των καθαριστριών αλλά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το αν πρέπει το δημόσιο να έχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Αν γίνεται δηλαδή να υπάρχουν μόνιμες καθαρίστριες αλλά ωρομίσθιοι δάσκαλοι. Πρέπει να δούμε που πρέπει να υπάρχει μονιμότητα στο δημόσιο. Και στη Βουλή ακόμα υπάρχουν περιθώρια για μειώσεις στο προσωπικό. Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως το κράτος χρεοκόπησε από το δημόσιο».

Παράλληλα, ασκώντας… εσωκομματική αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Στις τελευταίες εκλογές πήγαμε με μια λογική του μη λέμε και μη δεσμευόμαστε σε πολλά και αυτό το πληρώσαμε. Ήταν λάθος. Χάσαμε σχεδόν 200.000 ψήφους. Και είναι ακόμα μεγαλύτερο το λάθος αν αναλογιστούμε πως από τις προτελευταίες εκλογές πως στο μεταξύ μεσολάβησε ένα μνημόνιο, κλειστές τράπεζες κλπ. Δεν είναι καταστροφή το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά εμένα δεν με ικανοποιεί» και συμπλήρωσε: «Θα ήταν άδικο για τον κ. Μεϊμαράκη να περιμένουμε να κάνει θαύματα. Δεν του επιρρίπτω περισσότερες ευθύνες από αυτές που το αναλογούν. Η εμμονή, όμως, στη συναίνεση με τον Τσίπρα δεν μας έκανε καλό».