Eκδήλωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την ανεργία στην Ευρώπη, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου με συμμετοχή και της Ελληνίδας αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας αρμόδιας για θέματα ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα βρεθεί η αποτελεσματικότητα των πολιτικών απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής για την υποστήριξη των 23,8 εκατομμυρίων ανέργων της ΕΕ, ενώ η κ. Αντωνοπούλου στην εισήγησή της θα αναφερθεί στα περιθώρια και τις προοπτικές που υπάρχουν στην ΕΕ για αλλαγές στις πολιτικές απασχόλησης και για ουσιαστική αλληλεγγύη στους ανέργους.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες θα ενισχύουν την πλήρη απασχόληση, θα ανακουφίζουν πραγματικά τους ανέργους και θα διαφυλάσσουν την κοινωνική συνοχή, η οποία απειλείται από τις μονομερείς πολιτικές λιτότητας και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, ευρωβουλευτής της GUE / NGL, Thomas Händel , η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνα Κούνεβα, καθώς και ειδικοί σε θέματα απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής.