Την ηρεμία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής χάλασε έντονος καβγάς, ανάμεσα σε δύο υπουργούς της κυβέρνησης, που κατείχαν την ίδια υπουργική καρέκλα. Νίκος Φίλης και Αριστείδης Μπαλτάς αντάλλαξαν βαριές κουβέντες μπροστά στους συντρόφους τους.

Η αιτία ήταν η κατάθεση μιας κομματικής τροπολογίας στη συζήτηση, που σχετιζόταν με την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, ύστερα από το «πάγωμα» του νομοσχεδίου του Αριστείδη Μπαλτά. Σύμφωνα με την στήλη Μικροπολιτικός των Νέων, ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε τον Αριστείδη Μπαλτά, πως εξέθεσε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Ο τέως υπουργός Παιδείας από την πλευρά του, εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόσυρση του νομοσχεδίου, κατηγορώντας το Νίκο Φίλη πως υπερασπίζεται το σύνθημα «Οχι Μπαλτά στην Παιδεία». Τα πνεύματα κατεύνασε η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία τόνισε πως δεν θα καταργηθεί τίποτα από την προηγούμενη πρόταση και πως θα υπάρξει ένα μεταβατικό νομοσχέδιο ενόψει μιας μεγάλης μεταρρύθμισης.