Το δρόμο για τη Βουλή πήρε δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου η οποία αφορά ηχογραφημένη συνομιλία  όπου  ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής φέρεται να κάνει απαξιωτικές αναφορές για πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί την άρση της ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου για να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Στην επίμαχη συνομιλία ο Ν. Μιχαλολιάκος φέρεται να μιλά , τον Σεπτέμβριο του 2011, σε μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ανατολική Αττική και να αναφέρεται στα σχόλια και την κριτική που έχει γίνει για ενέργειες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο ο αρχηγός της Χ.Α. εμφανίζεται να λέει: «αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας…Έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας, αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα…Να τρέπονται και να φοβούνται αυτοί  γιατί υπάρχουν χρυσαυγίτες».