Άτυπη συνάντηση είχε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με το προεδρείο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ καθώς και μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος, ώστε να τηρούνται οι κανόνες δεοντολογίας μέσα στο Κοινοβούλιο.

Αφορμή ήταν παράπονα και διαμαρτυρίες βουλευτών προς τον πρόεδρο της Βουλής, ότι είδαν δημοσιευμένες, σε μέσα ενημέρωσης, φωτογραφίες από προσωπικά μηνύματα που είχαν στείλει, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Ολομέλειας για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Βούτσης τόνισε προς τους εκπροσώπους των φωτορεπόρτερ την ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για θέματα που αφορούν προσωπικές στιγμές των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, ενώ και οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες αυτορρύθμισης, συναντίληψης, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος, υποστήριξε ότι δημοσιογράφοι τραβούν εικόνες με τα κινητά τηλέφωνά τους στον χώρο του Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας αθέμιτη αυτή τη στάση τους.

Εν τω μεταξύ, μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Βουλής ότι βλέπει θετικά το θέμα των συμβασιούχων του Κοινοβουλίου, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα και ότι θα επιδιώξει να εξευρεθεί δίκαιη λύση, με απόφαση και των δύο πλευρών αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα.