Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, την οποία χαρακτήρισε μηδενικής προοπτικής. Εκτίμησε επίσης πως το μνημόνιο έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.

«Είμαστε το μόνο κόμμα που έχει τη διάθεση να συνεργαστεί με την κυβέρνηση χωρίς να ζητάμε ως αντάλλαγμα υπουργικές θέσεις», δήλωσε επίσης στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ρόλος του κόμματός του είναι να επιβλέπει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, η υλοποίηση των οποίων, σημείωσε ο κ. Λεβέντης, πρέπει να γίνει χωρίς άλλη καθυστέρηση και κοροϊδία του ελληνικού λαού.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, σημείωσε πως οι πολίτες ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι «ανεπαρκής» ο Β. Μεϊμαράκης και ο Τσίπρας δεν είχε αντίπαλο. «Δεν κινδύνεψε αυτή τη φορά, χόρεψε μόνος του. Πήρε μία ακόμη ευκαιρία, ο κόσμος ενέκρινε την πολιτική του των επτά μηνών», ανέφερε.

Τέλος, μιλώντας για τις συντάξεις, ο κ. Λεβέντης σημείωσε πως θα πρέπει να κοπούν οι συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ και όχι να κόβονται οι συντάξεις των 600 ευρώ και πρότεινε όσοι πολίτες λαμβάνουν τρεις και τέσσερις συντάξεις, να συγχωνευτούν αυτές σε μία.