«Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο σάς είχα προειδοποιήσει για όλα όσα συνέβησαν», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων. «Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και όχι παλαιοκομματικό κρατισμό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος και υποστήριξε ότι «η χώρα θα σέρνεται, η εκκρεμότητα θα διατηρείται».

«Συμμετέχετε σε ένα παιχνίδι εξουσίας. Και δεν αντιλαμβάνεστε την διάκριση των εξουσιών», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «έκανε την επιλογή να πορευτεί ως επικεφαλής μιας ετερόκλητης ομάδας νομής της εξουσίας».

«Φαντασιώνεται ο κ. Τσιπρας μια “καθεστωτική αλλαγή” χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο. Φαντασιώνεται μια στεγνή διαχείριση της εξουσίας. Η εξουσία παντός καιρού, είναι ο μόνος συνεκτικός ιστός τους», είπε επίσης και υπογράμμισε:

«Το πιο αριστερό που μας είπε ο κ. Τσιπρας είναι ότι συντάσσεται με ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στον αγώνα κατά νεοφιλελευθερισμού».

«Δεν μοιραζόμαστε την ευθύνη των μικροκομματικών επιλογών του κ. Τσίπρα», ανέφερε, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε «μεγάλες εθνικές επιλογές».