«Τον Ιανουάριο του 2015 χάσαμε επειδή απέναντί μας είχαμε έναν δημαγωγό που υποσχόταν σε όλους τα πάντα. Πρακτικά ήταν αδύνατον να κερδίσουμε. Και γι’ αυτό είχα πει το βράδυ» ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε ότι αφορά την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου υπογράμμισε με νόημα πως: «ήταν λάθος πολιτική τακτική το ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το μνημόνιο του Τσίπρα – Καμμένου. Έτσι του δώσαμε το δικαίωμα να λέει πως ψηφίστε εμένα που είμαι Αριστερός και θα το εφαρμόσω καλύτερα.  Παρασυρθήκαμε από την αγάπη μας για την Ελλάδα. Για να μείνει στο ευρώ» και πρόσθεσε: «Δεν ήθελα να ψηφίσω το μνημόνιο. Το έκανα επειδή τέθηκε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Εξέφρασαν τις αντιρρήσεις μου αλλά υπερίσχυσε η άλλη άποψη. Δεν θα διέλυα εγώ την Νέα Δημοκρατία».

Για όσους τον κατηγορούν πως είναι ακραίος δεξιός, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε:  «Γεννήθηκα το 1972. Πόσο χουντικός μπορώ να είμαι; Με πάνες; Ο πατέρας μου επί χούντας έκανε φυλακή. Με κατηγορούν πως είμαι ακραίος δεξιός επειδή ο Παττακός μου υπέγραψε ένα βιβλίο και μου το έστειλε. Ουδέποτε αμφισβήτησα το δημοκρατικό πολίτευμα. Ουδέποτε ασπάστηκα χουντικές ιδέες. Είμαι δεξιός και δεν κρύβω την πολιτική μου ταυτότητα», ενώ αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν μέσα στη Νέα Δημοκρατία που να μην σέβεται τις Αρχές του Καραμανλισμού. Όταν λέμε Καραμανλισμού εννοούμε την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Κώστας ο Καραμανλής είναι το πιο αγαπητό πρόσωπο στη βάση της ΝΔ. Εγώ έχω άριστες σχέσεις μαζί του. Αν λοιπόν βάζουμε αυτό το πρόσωπο μέσα στη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ είναι άσχημο. Δεν πρέπει να προσπαθούμε να κερδίσουμε από την δική του αίγλη».

Για τα πολιτικά τζάκια: Εγώ είμαι ο γιος ενός βιβλιοπώλη και ξέρω πως σε πολλούς η ιδέα και μόνο πως εγώ που δεν προέρχομαι από ένα πολιτικό τζάκι προκαλεί αναστάτωση. Και ξέρετε γιατί; Γιατί αν μπορώ να το κάνω εγώ, αύριο –μεθαύριο θα μπορεί να το κάνει ο οποιασδήποτε και αυτό είναι κάτι που τρομάζει όσους έχουν την άποψη πως αυτά τα αξιώματα είναι κάτι που κληρονομούνται. Είμαι περήφανος που εργάζομαι και το θεωρώ πολιτικό προσόν».