Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς το μέτρο δεν θα είναι αποτελεσματικό, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, στα Παραπολιτικά FM.

Ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε πως δεν ξέρει ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα, σημειώνοντας πάντως αυτά μπορεί να ξεφεύγουν από τους όρους της δημοσιονομικής πολιτικής.

Για το θέμα των αγροτών ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως στο θέμα των αγροτών υπάρχει ένας σχεδιασμός για τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση και σημείωσε πως τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους θα εφαρμοστούν ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε πως η συμφωνία έχει τριετή ορίζοντα και στόχος είναι η αποτελεσματική εφαρμογή προκειμένου να «ανοίξουν νέοι παράλληλοι δρόμοι προς την ανάκαμψη για έξοδο από την πολιτική της συμφωνίας».

Αναφορικά με τα μεταλλεία Χαλκιδικής ανέφερε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τη νομιμότητα του δημοσίου λέγοντας πως «δεν θέλουμε να δώσουμε ένα σήμα στους διεθνείς επενδυτές πως η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου κανείς μπορεί να επενδύσει έξω από όρια και προϋποθέσεις». «Η κυβέρνηση βάζει όρους που απαιτεί να γίνουν σεβαστοί», παρατήρησε.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε τέλος ότι, όσο η κυβέρνηση είναι πειστική και εξασφαλίζει τη συναίνεση του κόσμου, αρκούν οι 155 βουλευτές για την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.