Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυξήσεις φόρων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υπογράμμισε πως «ο κύριος Τσίπρας διαπραγματεύθηκε ο ίδιος το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και εάν η ΝΔ δεν το ψήφιζε η χώρα θα είχε καταρρεύσει. Αύξηση φόρων η ΝΔ δεν θα ψηφίσει. Απελευθερώσεις αγορών και μέτρα ανάπτυξης και επενδύσεων εννοείται πως θα στηρίξουμε. Η αντιπολίτευση που θα ασκήσουμε στην κυβέρνηση θα είναι σκληρή και ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να γνωρίζει πως θα είμαστε απέναντι του σε κάθε μέτρο που θα πλήττει το μέλλον της χώρας. Επίσης δεν θα σας κρύψω πως όπως είναι σήμερα η κατάσταση στην πολιτική δεν βλέπω την κυβέρνηση να πηγαίνει πολύ μακριά».

Σε ερώτηση που του τέθηκε αναφορικά με τις οι ομαδικές απολύσεις τόνισε «είναι αχρείαστη πραγματικότητα και ένα φετίχ του ΔΝΤ οι ομαδικές απολύσεις. Προσωπικά είμαι υπέρμαχος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων κι αν αυτό οδηγήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι για εμένα προσωπικά μία εξαιρετικά ευχάριστη εξέλιξη».

Αναφερόμενος σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο κύριος Μητσοτάκης σημείωσε: «οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν θα έπρεπε να είναι σχέσεις τρόμου. Σήμερα περισσότερο από ποτέ με πρωτοβουλία της Κύπρου την οποία η Ελλάδα σαφώς θα στηρίξει υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για την οριστική επίλυση του κυπριακού. Εάν το ζήτημα αυτό λυθεί είναι σχεδόν βέβαιο πως οι εντάσεις στις μεταξύ μας σχέσεις θα εκτονωθούν και θα υπάρξει ενδεχόμενα και καλύτερη συνεργασία στο μεταναστευτικό ζήτημα».