Μέσα στο καλοκαίρι θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Παύλος Γερουλάνος στο ΚΤΕ Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο θα καθορίζει τη λειτουργία συνδέσμων και λεσχών των ομάδων.

Αναμένεται μάλιστα πρόταση του υπουργού Πολιτισμού για αναστολή για ένα χρόνο λειτουργίας τους, έτσι ώστε να προσαρμοστούν στο νέο πλαίσιο.

Με το ίδιο νομοθέτημα θα καθιερώνεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα ορίζεται το πλαίσιο συνεργασίας των ομάδων με εταιρείες φύλαξης και θα ορίζει ως κακουργηματική πράξη τα «στημένα» ματς.

Στα εργαλεία που διαθέτει η πολιτεία απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς αναφέρθηκε και πάλι ο κ. Γερουλάνος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η αθλητική δικαιοσύνη καλείται να κάνει τώρα τη δική της δουλειά.

Πάντα έχουμε το εργαλείο να αποκλείσουμε τις ομάδες από την Ευρώπη, ή να μη γίνει το πρωτάθλημα. Αν δούμε οποιαδήποτε προσπάθεια κουκουλώματος, είτε από την ΕΠΟ είτε ακόμη κι από την ΟΥΕΦΑ, δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας. Το να πάρουμε την απόφαση να βγούμε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο δεν το αποκλείουμε. Είναι πάνω στο τραπέζι».

Επικριτικά ήταν τα σχόλια πολλών βουλευτών για την κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. «Να βγει και να πει ο αθλητικός δικαστής ποιος βουλευτής προσπάθησε να τον επηρεάσει. Βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6;» διερωτήθηκε ο Γιάννης Βούρος, ενώ ο Σπύρος Βούγιας τόνισε την ανάγκη «να πιεστούν στην ΕΠΟ να πάρουν σκληρές αποφάσεις. Ακούμε τον Πιλάβιο να λέει ότι δεν βλέπει υποβιβασμούς. Γιατί προκαταλαμβάνει αποφάσεις;»

Από την πλευρά της η Πέμυ Ζούνη σχολίασε ότι «αισθάνομαι περίεργα όταν ένας καταζητούμενος πίνει άνετα τον καφέ του στο Κολωνάκι» και ο Νίκος Τσώνης εξέφρασε προβληματισμό διότι «στη λίστα με τα στημένα δεν βλέπω πουθενά Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ».

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αποδείξεις. Εδώ είχαμε να κάνουμε με ένα υπερσύστημα απάτης», τόνισε ο Γρηγόρης Νιώτης.