Για προσπάθεια της κυβέρνησης ώστε το κόστος από την αύξηση του ΦΠΑ στα εισιτήρια να μην περάσει τουλάχιστον στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης ρωτήθηκε και για το τι θα γίνει με την αύξηση του ΦΠΑ στις μεταφορές και αν θα κληθεί ο πολίτης να πληρώσει τη διαφορά ή θα υπάρξει η δυνατότητα απορρόφησης της. Όπως ανέφερε, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μιας μελέτης αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών και η θέσπιση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που θα λύσει πολλά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί η δυνατότητα να μην υπάρξει επιβάρυνση για τους καθημερινούς χρήστες των συγκοινωνιών, δηλαδή από αυτούς που χρησιμοποιούν κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να «βγει» η χρηματοοικονομική μελέτη σύμφωνα με τον υπουργό.

Τέλος ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί το μέτρο των δωρεάν μετακινήσεων για τους ανέργους, αλλά και για άλλες ειδικές ομάδες.