Απάντηση σε όσους την κατηγόρησαν για τη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Αλήθεια του ελληνικού χρέους, παρά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, από το βήμα της Βουλής, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση.

Η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως «επειδή εκείνοι που λυσσομανούν και συκοφαντούν βάλθηκαν να εμφανίσουν τη συνεδρίαση ως μια συνεδρίαση που δεν έπρεπε να γίνει, θα ήθελα από τη θέση μου μέχρι να παραδώσω στον διάδοχό μου, να πω ότι θεωρώ θεσμικό μου καθήκον να υπηρετήσω την ολοκλήρωση των διαδικασιών της επιτροπής όπως έχουν προγραμματιστεί».

Επίσης επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα και για το ότι δεν χρησιμοποίησε το πόρισμά της για να ακυρώσει το δημόσιο χρέος.

Αναφέρθηκε και στις συλλήψεις για την ERTopen και είπε: «Λυπάμαι που οι πολίτες της χώρας είναι αφημένοι στο έλεος της παραπληροφόρησης και διαπλεκόμενης μιντιοκρατίας».

«Σήμερα πληροφορήθηκα ότι αντί να στρέφεται πάσα αρμόδια αρχή κατά της διαπλοκής στα ΜΜΕ και της ασύδοτης παραποίησης της αλήθειας ξεκίνησε η μάχη κατά των εργαζομένων της ΕRTopen κατά της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ που είχε κρατήσει ανοιχτή τη φωνή της ΕΡΤ σε όλο το διάστημα που το μαύρο εμπόδιζε την αναμετάδοσή της. Έμαθα ότι συνελήφθη η διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ προκειμένου να τιμωρηθεί για το έγκλημα καθοσιώσεως που ήταν να υπηρετεί την ενημέρωση όλον αυτόν τον καιρό και να αναμεταδίδει τις πραγματικές πληροφορίες για τις εργασίες αυτής της επιτροπής. Άσχημη η σύμπτωση, μεγάλη η ευθύνη η επιτροπή αυτή να υπηρετήσει την αλήθεια και σε αυτήν την συνεδρίαση και μετά το κλείσιμό της, μετά την Παρασκευή» πρόσθεσε η πρόεδρος της βουλής.