Επίθεση κατά πάντων κάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και λέει ότι «ο Γιούνκερ, είναι ένα ξόανο της Κομισιόν» και «ο Τσίπρας θα γίνει ένας νέος Ράμσεϊ Μακντόναλντ», ο αντιλαϊκός Βρετανός πρωθυπουργός στην εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.

Σε συνέντευξή του στο Politico υπογραμμίζει πως «η ελάφρυνση του χρέους είναι μια χαμένη υπόθεση. Θα υπάρξει σημαντικό κούρεμα, γιατί ένα χρέος που είναι ανεξόφλητο δεν πρόκειται να πληρωθεί».

«Συμφώνησαν για ηλίθια πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% – θα πρέπει κανείς να έχει κάνει λοβοτομή εάν πιστεύει ότι αυτό είναι κάτι εφικτό για την Ελλάδα» λέει ο πρώην υπουργός και προσθέτει: «Κατά τους πέντε μήνες που ήμουν υπουργός οι ολιγάρχες πολεμούσαν τις προσπάθειές μου να αντιμετωπίσω την Τρόικα. Οι ολιγάρχες της Ελλάδας ήταν η Τρόικα εσωτερικού. Το Μνημόνιο κατάργησε όλα τα όπλα που είχε το κράτος να τους πολεμήσει».

Ο Βαρουφάκης πραγματοποιεί επίσης σφοδρή επίθεση στο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Δεν υπάρχει ο κ. Γιούνκερ, είναι απλά ένα ξόανο της Επιτροπής, η οποία έχει βαθύτατα χάσει την αξία της. Δεν πιστεύω καν ότι είναι ενημερωμένος για τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αν και σε κάποιο σημείο ενημερώνεται για τις αποφάσεις».

Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι αποφάσισε να είναι παρών στην πολιτική, ακόμη και αν δεν είναι στη Βουλή και ότι θα ζήσει στην Ελλάδα, ανάμεσα σε ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν.