Να διαψεύσουν κατηγορηματικά τις φήμες και τις διαρροές που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει προτείνει συνεργασία στην Φώφη Γεννηματά προχωρούν στο ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας παράλληλα κάθε τέτοια συζήτηση και επιμένοντας στην θέση τους ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει προγραμματική – εποικοδομητική αντιπολίτευση στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ των εκλογών και εντάθηκαν χθες Δευτέρα, όταν ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος της Κουμουνδούρου μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα χθες, κάλεσε την Φώφη Γεννηματά να διώξει τα… βαρίδια, εννοώντας τουλάχιστον τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το κόμμα της και να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται η κ. Γεννηματά για τον κ. Βενιζέλο. Δεν έχει κανένα λόγο να έχει στους κόλπους πολιτικούς που έχουν εμπλακεί είτε στις λίστες Λαγκάρντ είτε στις λίστες των υποβρυχίων είτε στα άλλα σκάνδαλα», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «χρυσή ευκαιρία» να απομονωθούν τα «βαρίδια» και η κυβέρνηση να λάβει τη μεγαλύτερη δυνατή ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν οργή στην Χαριλάου Τρικούπη, που πάντως δεν θέλησε καν να μπει στον κόπο να τις σχολιάσει. Από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε πρόσκληση σε συνεργασία από τον Αλέξη Τσίπρα.

Πίσω από αυτές τις κινήσεις στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν μια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δείξει στους Ευρωπαίους ότι προσπάθησε για ακόμη μεγαλύτερη κυβερνητική συνεργασία. Άλλωστε οι Ευρωπαίοι δεν είναι ευχαριστημένοι που ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε μόνο τον Πάνο Καμμένο για κυβερνητικό εταίρο, κάτι που εκφράστηκε από τον Μάρτιν Σουλτς.