Στη «μάχη της πλατείας» εστιάζεται το ενδιαφέρον αμέσως μετά το αποψινό ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις εξακολουθούν να αποτελούν μέτρο σύγκρισης για τη δύναμη των κομμάτων αλλά και «εργαλείο» για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων.

ΛΗδη στα κομματικά επιτελεία έχει σημάνει συναγερμός, προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις συγκεντρώσεις της Αθήνας.

Η «μάχη της πλατείας» αρχίζει, λοιπόν, αύριο Τρίτη με δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κοτζιά.

Δίπλα, στην Ομόνοια, στη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που είναι πρόεδρος του κόμματος να περιορίζεται στον ρόλο του «γκεστ σταρ» και να απευθύνει έναν χαιρετισμό ανοίγοντας τη συγκέντρωση.

Την Τετάρτη πραγματοποιείται στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την Πέμπτη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ομόνοια, ενώ την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα και ο Σταύρος Θεοδωράκης στην κεντρική συγκέντρωση του Ποταμιού στους χώρους του Εθνικού Γυμναστηρίου «Ι. Φωκιανός», απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο.