Μέχρι χθες θεωρούσαμε ως μόνη εμφάνιση από τα παλιά του Αλέξη Τσίπρα εκείνη που ως έφηβος είχε εμφανιστεί στη μικρή οθόνη μιλώντας στην δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα για τις καταλήψεις.

Κι όμως υπάρχει κι άλλο βίντεο με τον πρώην πρωθυπουργό όπου ως φοιτητής στην ηλικία των 2, με πλούσια χαίτη και μούσια, είναι καλεσμένος στην εκπομπή «ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ» στον παλιό ΣΚΑΪ.

Στο βίντεο που χρονολογείται στο μακρινό 1995 ο δευτεροετής φοιτητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου συζητά με τους παρουσιαστές Μαρία Νικόλτσιου και Δημήτρη Αυγέρο για τις φοιτητικές εκλογές, και καταθέτει την γνώμη του ως ηγετικό στέλεχος των αυτόνομων φοιτητικών σχημάτων. Δίπλα του στο πάνελ, η τετραετής τότε φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου,Αγγελική Παπάζογλου, σύζυγος σήμερα του Νίκου Βούτση.

Σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές, ο 20χρονος Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στο θέμα της αποχής, που έφτανε ακόμη και το 50%, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα αλλά και στην ανεργία που αντιμετωπίζει ο κλάδος του. Όπως λέει 1 στους 3 πολιτικούς μηχανικούς κάθεται και δεν δουλεύει.