Τη διαβεβαίωση ότι οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν επηρεάζουν το έργο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, η οποία λειτουργεί κανονικά κι αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, έδωσε από τους χώρους της 80ης ΔΕΘ, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM» στους 104,9.

«Ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και θα έχουμε ευρύτερη υποστήριξη σε αυτές. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρχει πολιτικός χώρος ή μεμονωμένοι πολιτικοί, οι οποίοι θα βάλουν εμπόδια στο να δοθούν τηλεοπτικές άδειες, όπως ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν άδειες για τα τηλεοπτικά κανάλια και να λειτουργούν με καθεστώς προσωρινών αδειών  Όσοι θέλουν να είναι καναλάρχες πρέπει να πληρώνουν γι’ αυτό και να μπορούν να αποδεικνύουν ότι μπορούν να πληρώσουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κρέτσος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι μπορεί να υπάρχουν εναντιώσεις «στο νομοσχέδιο που συστήνει αυτή τη νέα ΔΕΚΟ για την ανάπτυξη του οπτικοακουστικού κλάδου, που θα μας βοηθήσει και να αξιοποιήσουμε το πολιτιστικό απόθεμα χώρας, με ψηφιοποίηση αρχείων και δεδομένων και metadata analysis, και να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις στον ευρύτερο οπτικoακουστικό κλάδο». Αυτό, όπως είπε, δεν αφορά μόνο κινηματογραφικές παραγωγές αλλά και web based applications και video games.

«Μιλάμε για τον πέμπτο ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο στην Ευρώπη με έναν τεράστιο πλούτο. Η Ελλάδα αποπνέει ιστορία από όπου και να την πιάσεις και νομίζω ότι ήρθε η ώρα ν΄ ανοίξει η πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και χαίρομαι που βρίσκομαι στο στούντιο του ‘Πρακτορείου FM’ γιατί βλέπω ανθρώπους που έχουν όρεξη να εργαστούν και να αφοσιωθούν απερίσπαστα  Αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα μιντιακό σύστημα με πάρα πολλές παθογένειες» σημείωσε.

Συμπλήρωσε ότι «το τελευταίο εξάμηνο αυτό που κάναμε είναι ακριβώς να λειτουργήσουμε με σχέδιο, συντονισμένα και συντεταγμένα για να διορθώσουμε παλιότερες αβλεψίες και παραλείψεις,αλλά και να δώσουμε και ένα βήμα για την προώθηση και του πολιτισμού μας και της διασφάλισης του δικαιώματος των πολιτών στην έγκυρη ενημέρωση και τον πλουραλισμό». Κάνοντας έναν απολογισμό όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα, επισήμανε: «Λειτουργήσαμε συντονισμένα. Ανοίξαμε την ΕΡΤ και την ΕΡΤ-3″, ενώ αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι ένα σημαντικό μητροπολιτικό κέντρο για τα Βαλκάνια και την Κ. Ευρώπη».