Μήνυμα πως τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας και του προσφυγικού- μεταναστευτικού δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και γι΄αυτό η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου πρέπει να τα αντιμετωπίσει με σύνεση, υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεργασίας έστειλε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντησή του με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Άμεσα θα καταβληθούν στην Ελλάδα 33 εκατομμύρια ευρώ, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση της μαζικής εισροής προσφύγων και όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, τα χρήματα αυτά αποτελούν μέρος των 450 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα. Θα ακολουθήσει ακόμη περισσότερη χρηματοδότηση με βάση το έργο που παράγεται, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό, είπε από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει και αξιώνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη συνέχεια της στήριξης στην Ελλάδα γιατί η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές προσφύγων και μεταναστών.

«Το έργο που παράγεται είναι στα χέρια δημόσιων και διοικητικών αρχών που και τις ενθαρρύναμε και τους αναγνωρίσαμε το σημαντικό ρόλο που επιτελούν, κυρίως τα στελέχη του Λιμενικού και της Αστυνομίας, αλλά και με την τεχνική βοήθεια και την ενίσχυση των ελληνικών υπηρεσιών, με προσωπικό από άλλες ευρωπαϊκές χώρες,αλλά και με μέσα που αυτές θα διαθέτουν στα πλαίσια της αλληλεγγύης, που όπως γνωρίζετε ως διαπρεπής νομικός δεν είναι μόνο ηθική έννοια αλλά και νομική διότι προκύπτει μέσα από τις συνθήκες της ΕΕ», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Στόχος και της ελληνικής κυβέρνησης, τουλάχιστον αυτής της βραχύβιας κυβέρνησης η οποία μέσα στα στενά πλαίσια των αρμοδιοτήτων της είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση, στόχος λοιπόν της κυβέρνησης αυτής είναι αφενός μεν να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλη αυτή τη βοήθεια η οποία έρχεται από την ΕΕ, ώστε και οι τοπικές κοινωνίες να μπορέσουν να ελαφρυνθούν από αυτό το βάρος που υφίστανται,αλλά και συγχρόνως μέσα στο γενικότερο ελληνικό πνεύμα του αλτρουισμού και της αλληγεγγύης να μπορέσουμε να διευκολύνουμε και όλους αυτούς τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι εισρέουν στη χώρα μας», είπε ακόμη η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Κλείνοντας αυτή τη συνομιλία, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έσπευσε να υπογραμμίσει: «Εύχομαι με την καρδιά μου, πλέον ως Έλληνας πολίτης, η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές να αντιμετωπίσει αυτά τα μεγάλα ζητήματα και τα ζητήματα της οικονομίας, και του προσφυγικού και μεταναστευτικού, με σύνεση και υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας γιατί, θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι και τα δύο αυτά μεγάλα ζητήματα δεν προσφέρονται για στενόμυαλες κομματικές αντιπαραθέσεις».